Doe het water en de gist in de kom, en goed door elkaar roeren
Doe het meel en zout erbij
Met spatel vervolgens goed mixen tot een kleverige massa
Minimaal 30 min laten rijzen in de stoomoven (met stoom)
Nadat het deeg verdubbeld is in de kom bestrooien met bloem, werkblad ook bestrooien
Vervolgens deeg op het werkblad leggen, niet vouwen en lucht er in laten
Verdelen in het aantal te wensen broden (bij 380 gr meel, 3 stuks)
Ieder brood omvouwen tot de vorm van een stokbrood (spanning er goed inbrengen)
en wat draaien voor de vorm
Bestrooien met meel
Inknippen of insnijden
Bakken in 240 graden hete lucht met stoom (stand 2), ongeveer 20 minuten
Omrekenen
Meel (bv patentbloem) | 380 | 250 | 500 |
Water | 300 | 197 | 395 |
gist | 6 | 4 | 8 |
zout (iets minder liever) | 8 | 5 | 11 |