Baguettebrood

Doe het water en de gist in de kom, en goed door elkaar roeren

Doe het meel en zout erbij

Met spatel vervolgens goed mixen tot een kleverige massa

Minimaal 30 min laten rijzen in de stoomoven (met stoom)

Nadat het deeg verdubbeld is in de kom bestrooien met bloem, werkblad ook bestrooien

Vervolgens deeg op het werkblad leggen, niet vouwen en lucht er in laten

Verdelen in het aantal te wensen broden (bij 380 gr meel, 3 stuks)

Ieder brood omvouwen tot de vorm van een stokbrood (spanning er goed inbrengen)
en wat draaien voor de vorm

Bestrooien met meel

Inknippen of insnijden

Bakken in 240 graden hete lucht met stoom (stand 2), ongeveer 20 minuten

 

Omrekenen

Meel (bv patentbloem) 380 250 500
Water 300 197 395
gist 6 4 8
zout (iets minder liever) 8 5 11