https://gezondweekmenu.nl/romige-kip-kerrie-met-kokosmelk/
Kip kerrie recept: ingrediënten (4 personen)
- 300 gram rijst
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 paprika
- 450 gram gebroken sperzieboontjes
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml kippenbouillon (gebruik 1 blokje)
- kruiden MonChou® Verse Roomkaas
- Kookroom
Kip kerrie kruiden
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel uienpoeder
- Peper en zout
Kip kerrie maken: bereidingswijze
Kook als eerste de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook in een tweede kookpan de sperziebonen ca. 5 minuten (ze zijn dan nog niet helemaal gaar, dat is ook de bedoeling want je bakt zo straks nog even).
Bereid ondertussen de kippenbouillon (met 1 blokje). Snijd de kipfilet in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de kipfilet gaar.
Breng vervolgens op smaak met de kip kerrie kruiden (kerriepoeder, komijn, kurkuma, uienpoeder en een snufje peper).
Pas op dat de kruiden niet aanbakken, zet indien nodig het vuur wat zachter.
Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg daarna ook de gekookte sperziebonen toe en bak nog een paar minuten.
Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe aan de braadpan met de kip en groente, roer goed door en breng aan de kook.
Laat de kerrie kokossaus zo’n 10 minuten doorkoken op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
Hoe langer de saus kan pruttelen hoe beter, want dan trekken de smaken er lekker in. Kook de saus, ook als je weinig tijd hebt, in elk geval 10 minuten voor het beste resultaat.
Serveer de romige kip kerrie met rijst en garneer met gezouten cashewnoten en verse koriander.
Let op: de kerriesaus is vrij dun. Mocht je liever een wat dikkere saus hebben, dan kun je 1 of 2 eetlepels bloem toevoegen om de saus te binden.