Ingrediënten
- pizzadeeg (recept rutger bakt)
- tomatensaus (koelvers)
- 75 gr linzen
- Kip 200 gr + kipkruiden
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1bakje Cherry tomaatjes ? 2 tomaten
- 1 bol mozzarella > Halloumi
- 2 eetlepels olie
- Diverse kruiden, zie groentenmengsel
Bereiding
- Kip klaarmaken met kipkruiden
- Pan pakken: Kook de linzen 20 minuten en giet de linzen af en roer de tomatensaus er door.
- Verwarm de oven voor op 250 graden met de bodem van broodbakbol
- Koekenpan pakken voor groentenmengsel
Pel en snipper de ui.
Was de courgette en paprika en snij ze in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de ui aan.
Als de ui zacht is, voeg dan de courgette en paprika blokjes toe.
Bak even mee tot de courgette en paprika zacht is en strooi er dan wat zout en peper en:- 2 theelepels paprikapuree
- halve theelepel chilivlokken
- halve theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- halve theelepel korianderpoeder
- 1 of 2 tomaten
- Rol het pizzadeeg uit op werkblad met semolina
- Verdeel het linzen-mengsel over het deeg.
- Verdeel daar groentenmengsel over.
- Verdeel Halloumi in stukken over de pizza
- Bak de pizza in 15-20 minuten ongeveer