Vloerbrood Wit

https://www.youtube.com/watch?v=N7tpDXQ2AmA&t=156s

Ingrediënten voor No Kneed Bread:

  • 500 g tarwebloem
  • 9 g droge gist toe.
  • 9 gram zout.
  • 370 g warm water toe.

Meng goed. Kneed het deeg eenvoudig in een kom.

Plaats de kom in de stoomoven, 30 graden stoomfunctie

Na 30 minuten uit de kom en laten rusten op werkblad

Zet de oven aan op 230 gr, boven en onderwarmte

Vouw het brood om en gebruik extra bloem, omdat het plakkerig is

Maak er een bol van

Als de oven warm is nog 10 minuten laten opwarmen

Ondertussen de bol nog eens opnieuw vormen (zakt nog wat in elkaar en is plakkerig op het blad)

Brood in de broodbakpan voor 25 minuten met deksel

Na 25 minuten deksel er af en nog 15 minuten bakken

Omrekenen

tarwebloem 500 600 1200
zout 9 10,8 21,6
Gedroogde gist 9 10,8 21,6
Water 370 444 888