https://www.youtube.com/watch?v=N7tpDXQ2AmA&t=156s
Ingrediënten voor No Kneed Bread:
- 500 g tarwebloem
- 9 g droge gist toe.
- 9 gram zout.
- 370 g warm water toe.
Meng goed. Kneed het deeg eenvoudig in een kom.
Plaats de kom in de stoomoven, 30 graden stoomfunctie
Na 30 minuten uit de kom en laten rusten op werkblad
Zet de oven aan op 230 gr, boven en onderwarmte
Vouw het brood om en gebruik extra bloem, omdat het plakkerig is
Maak er een bol van
Als de oven warm is nog 10 minuten laten opwarmen
Ondertussen de bol nog eens opnieuw vormen (zakt nog wat in elkaar en is plakkerig op het blad)
Brood in de broodbakpan voor 25 minuten met deksel
Na 25 minuten deksel er af en nog 15 minuten bakken

Omrekenen
tarwebloem | 500 | 600 | 1200 |
zout | 9 | 10,8 | 21,6 |
Gedroogde gist | 9 | 10,8 | 21,6 |
Water | 370 | 444 | 888 |